Novinky

VŠIMLA JSEM SI… ( 4.10.2019 Článek T.K.)

a vy určitě taky, že jak mnoho lidí si stěžuje na rozdělenou společnost. Na negativní reakce a nepříjemné diskuze na sociálních sítích, na to, jak z naší společnosti mizí slušnost, respekt a cosi jako morální hodnoty.
Souhlasím.
Ale když to zdá se všem vadí, kdo to sakra dělá? Odkud se ti negativní lidi berou? Já v reálném životě nepotkala nikoho, kdo by se vědomě rozhodl, že bude ve svém životě prostě zlej. Ale na internetu jako by si takoví lidé dávali sraz!
Až mě jednou kdysi jeden z nich tak vytočil, že jsem se rozhodla mu odpovědět….A pak se mi to stalo: Aha! Počkat! Co to sakra dělám? Co dělám já sama pro to, aby ten svět vypadal líp? Zalistovala jsem do historie svého facebooku.…a v tu chvíli mi to došlo! Proč jsem proboha sdílela tuhle smutnou informaci? Komu to pomohlo? Nebo proč jsem vůbec reagovala na tohle? Jen pro to, že mě to vytočilo? No nazdar! To já jsem ti „oni“, pokud chci šířit to nepříjemné dál!
A tehdy jsem tu hru prostě přestala hrát. Vždycky než něco nasdílím nebo okomentuju, ujasním si: Pomůže nějak tahle informace tomu, aby byl svět lepší Ne? Pak to nebudu dál posilovat. Já rozhoduju o tom, co budu šířit a jaký svět budu pomáhat tvořit.
A jaký svět vytváříte vy?

Vaše Kateřina
 

« Zpět