Bylinky a čaje

Čaje

OČIŠTĚNÍ ORGANISMU PO ANTIBIOTIKÁCH
Lžíce dubové kůry, lžíce anýzu. Vařte 7 minut v půl litru vody. Čaj vypijte v průběhu dne a to asi pět dní po sobě.
ČAJ PRO ZLEPŠENÍ PAMĚTI
Hodí se zejména studentům před zkouškami. Tři lžíce jasanových větviček, tři lžíce šípkových větviček. Vaříme 8 minut ve tři čtvrtě litru vody. Čaj pijeme po jídle asi tři týdny. Kůru můžeme po třech týdnech až měsíci zopakovat.

ČAJ NA NESPAVOST
Večer spaříme čtvrt litrem vody lžíci mateřídoušky . Necháme 6 minut stát a potom pomalu teplý čaj pijeme. Účinek se projeví při každodenním užívání až čtvrtý či pátý den. Tento čaj nemá nepříznivé vedlejší účinky, proto ho můžeme používat po celý rok.

ZAŽÍVÁNÍ, CUKROVKA, DNA
Fenykl obecný – 3 díly
Jitrocel kopinatý – 3 díly
Šalvěj lékařská - 2 díly
Zeměžluč lékařská – 1 díl
1 polévkovou lžíci směsi zalít čtvrt litrem vroucí vody , 10 min. vylouhovat pod pokličkou , pít vlažné pomalu po doušcích dvakrát denně ráno a večer 15 min. před jídlem. Vždy 14 dní pít a 14 dní vynechat.

ŽLUČNÍK, JÁTRA, ŽALUDEK
Ostropestřec mariánský – semeno- 1díl
Vlaštovičník větší – nať- 1 díl
Čubet benedikt - 1 díl
1 kávová lžička ostropestřce se povaří v 3dl vody 5 minut a tímto odvarem se zalije 1 polévková lžíce směsi ostatních bylin. Pít 3krát denně před jídlem.

LEDVINY
Celík zlatobýl – 3 díly
Přeslička rolní – 1 díl
Truskavec – 1 díl
Vrbice bílá – 1 díl
3krát denně zalít 1 polévkovou lžíci směsi čtvrt litrem vody , nechat 15 minut vylouhovat , pít vlažné pomalu a po doušcích aspoň 10 minut.

PŘEDJARNÍ ČISTÍCÍ ČAJ
Ta nejvhodnější doba začít s očistnou kůrou je v den, kdy je úplněk, nejlépe v únoru. Během následujících 2 týdnů pijte čistící čaje a čaje na odplavení odpadních látek z těla. Vhodný je čaj z kopřivy a lapacha. Tuhle kůru provádějte až do velikonoc. Jezte co nejlehčí stravu, bez masa a mléka, hlavně pokud vás začátkem léta trápí alergie.
 

« Zpět