Jak u mne probíhaly kurzy

Co se děje při zasvěcení do Reiki?

Dotaz:
Dobry den,
Pokud je to možné rad bych se zeptal na něco kolem Reiki. Já mam za sebou již par let I a II stupeň, které mi tak trochu otevřely oči. Nikdo mi zatím nebyl schopen vysvětlit co se při Reiki zasvěcení děje, většina mistrů dělá pouze naučený rituál avšak neví pravou podstatu věci. Z toho důvodu sám nevím jestli zasvěcení do R3 vůbec k něčemu je.
Většina mistrů říká, že v R3 jde hlavně o mistrovský symbol a větši průtok energie. Ze své zkušenosti však vím, že člověk nepotřebuje žádné symboly, aby mohl pracovat s energií a proto mám o R3 jistou pochybnost. Vždyť při práci na sobě, zvýší průtok energie natolik, že žádné další zasvěceni již studentovi nemá co nabídnout.(Student vyzdvihne hadi silu do 6 té čakry) Ptám se tedy, jak to tedy opravdu je s Reiki stupněm 3, zdali u vážně pracujícího studenta má vůbec nějaký smysl, zda je to jakási zkratka, která pomůže prorazit nějaké bloky u lidí kteří nemají vůli každý den cvičit.
Dekuji Vám za Váš názor. R.


Kateřina:
Průtok energie, a také práci s ní, k čemuž dochází po zasvěcení, považuji u Reiki za velmi příjemný, ale vedlejší produkt. V tomto směru se to zásadní odehraje už při zasvěcení do 1. stupně. Fyzické tělo dospělého člověka má určité vibrace, kterými nemůže procházet ta nejvyšší energie, neboť ta má vibrace daleko vyšší. Proto je možné tělo energeticky doplňovat pouze energiemi podobných vibrací. Tedy těmi, které jsou přítomny v úrovni země, slunce a měsíce. (Dýcháním, jídlem, slunečními paprsky, přebíráním energie z jiných lidí nebo z přírody)

Při zasvěcení do prvního stupně dochází k přizpůsobení vibrací fyzického těla člověka do takové míry, aby jeho tělem mohla procházet kdykoli energie o daleko vyšších vibracích. Tedy z té nejvyšší úrovně. Každé další zasvěcení- 2. a 3. stupeň- dokáže ještě více tyto vibrace v lidském těle přizpůsobit. Zjemní a zvýší jeho vibrace. Proto je zdánlivě po každém dalším zasvěcení proud energie větší. Ale on je vlastně jen brán ze stále vyšší a vyšší úrovně, kde je energie o stále vyšších vibracích. A to také způsobuje to, o čem jsem se zmínila na začátku.

Posílání nebo dávání energie je jen vedlejší produkt, protože napojení, které vzniká mezi zasvěceným člověkem a vyšší energií je stále jemnější a kvalitnější. Proto dochází ke zvyšování intuice, daleko snáze těmto lidem docházejí souvislosti, jsou klidnější, oddělují lépe podstatné od nepodstatného, svůj život obvykle začnou brát do svých rukou, začnou si věřit a odbourávají své bloky. Protože jsou stále ve větším spojení s tou nejvyšší všeobsahující energií(inteligencí).

Nesouhlasím s názorem, ze se při každém stupni zasvěcení zvedá jakási síla do jednotlivých čaker. A už vůbec ne hadí síla. To chce samostatnou práci a docela jinou a dlouhodobou přípravu. Protože pokud by někdo někomu měl otevírat jen tak hadí sílu, pro duchovně a fyzicky nepřipraveného člověka jde o velice nebezpečnou záležitost. Další věc je ta, že podle mých zkušeností, každému studentovi je dovoleno při zasvěcení dojít do té nejvyšší možné úrovně, které je on, podle své momentální duchovní úrovně, schopen. Proto může být velký rozdíl mezi dvěma studenty zasvěcenými do 3. stupně.

Ale především si myslím, že ve výběru Mistra i v otázce rozhodnutí pro každý další stupeň Reiki by se každý měl řídit svými pocity a svou intuicí.
 

« Zpět