Fórum Tety Kateřiny

Krásný sluníčkový den Vám přeje Teta Kateřina
Právě je čtv, 28 bře 2024, 12:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Válka?
PříspěvekNapsal: stř, 27 srp 2014, 9:20 
Offline

Registrován: čtv, 08 zář 2011, 11:51
Příspěvky: 72
ono taky tak třeba nemusí být, člověk je přece jen několik set kilometrů vzdálen a všechno může být jinak, ale taky musíme něčemu věřit :sunny: největší zákeřnost právě vidím v tom, co se nám podsouvá za informace, ale obecně, mám pocit, že se tím zakrývají skutečné problémy a jejich podstata. takový propracovaný krycí a manipulační systém. já jsem několik let neměla tv a ni internet, teď už s manželem máme, ale zprávy vynecháváme, a přesně jak píšeš stejně se to k nám dostane, ale nejsme už tak masírovaný tím strachem atd. a nejvíc překvapená jsem byla teď v těhotenství, jak jsme formovaný strachem už od prvopočátku - neustále poučována co by se mohlo vše stát, co musím podstoupit za vyšetření abych věděla zda je mimi zdravé, jak bych riskovala a mohla ho ohrozit, jak bych měla nejlépe rodit, jak bych měla dítě vychovávat - no síla, nechce se po nás abychom převzali odpovědnost sama za sebe, za svůj život, ale abychom byli ovce. snad jsem neodbočila od tématu, ale mám pocit, že to s tím právě nejvíc souvisí :upside:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Válka?
PříspěvekNapsal: stř, 27 srp 2014, 21:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát, 14 čer 2013, 12:02
Příspěvky: 140
Neodbočila jsi od tématu, přijde mi, že téma děti a válka spolu souvisí. Včera jsem to sem chtěla napsat, ale pak jsem si říkala, že budu za mimoně. Děti se musí naučit, jak se chovat k ostatním, stejně tak se to musí naučit i dospělí, samozřejmě že zase trochu jinak a na jiné úrovni. Rozdíl je jen v tom, že války jsou výsledkem jednání dospělých. Jenže dospělí jsou děti, které dospěly. Takže to spolu všechno souvisí a jde ruku v ruce.

Hrozný taky je, když se bohužel narodí miminko o hodně dřív, že ho lékaři posuzují podle tabulek dětí narozených v termínu. Takže dítě, které při narození nemělo ani 1 kilo a mělo nevyvinuté vnitřní orgány, posuzují s dítětem, které při porodu mělo kolem 3 kil a bylo řádně vyvinuté. Vůbec nějak nepočítejí s tím, že to předčasně narozené se teprve musí dostat na úroveň toho narozeného v termínu a pak teprve začíná jakoby od nuly, začátku.

Před nějakou dobou jsem četla názor jednoho porodníka na porody mimo nemocnici. Podle něj by si v dnešní moderní době ženy vůbec neměly dovolit rodit mimo nemocnici. Nějak se mi přitom vybavily ty miliardy žen z minulosti, které rodily normálně doma, bez lékaře. Vždyť to bylo dřív úplně normální. Dneska už snad ani ženy neumí rodit a rodí lékaři. :grin: Ale pak když slyšíš, jak mluví maminky o svých porodech, co tam s nimi dělali, to je mazec. Kopi, tím co píšu, Tě nechci děsit, jen další souvislost. Nevím, jak a kde budeš rodit, ale myslím, že si to ohlídáš, viď ;o) a bude to v pohodě. :o)

_________________
Dřív jsem sem chodila pod přezdívkou elena6.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Válka?
PříspěvekNapsal: stř, 27 srp 2014, 21:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát, 14 čer 2013, 12:02
Příspěvky: 140
Ještě mě teď napadlo. Četla jsem v jedné knize, že žena má jakoby navrch nad mužem právě tím, že narozdíl od něj může rodit, dávat nový život. Že si to muži v podstatě v sobě uvědomují. Dnešní systém porodnictví vlastně jakoby schopnost rodit svazuje a jakoby podsouvá ženám, že rodit vlastně bez nemocnice, lékařů neumí. V čemž by mohlo být právě schované to, že muži rodit nemůžou, a tak se snaží svázat ženy, které rodit mohou. Snaha vzít ženám to, o čem si muži myslí, že tím mají ženy navrch. Skrytá válka mezi ženami a muži, mezi ženskou a mužskou podstatou.

_________________
Dřív jsem sem chodila pod přezdívkou elena6.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Válka?
PříspěvekNapsal: čtv, 28 srp 2014, 9:46 
Offline

Registrován: čtv, 08 zář 2011, 11:51
Příspěvky: 72
:sunny: tak to jsem ráda, že to píšeš, zrovna včera jsem byla v poradně a paní doktorka mi říkala, že příští týden musím podstoupit poslední povinné vyšetření kultivaci na streptokoka - povinné není, ale řekla mi to jako tutovku, je fakt, že jsem chtěla asi před měsícem odmítnout, ale včera mi to bylo tak nějak jedno, to vyšetření podstoupím, ale už jsem dostala chybnou informaci. jinak je doktorka skvělá, věřím, že to řekla proto aby předešla případným komplikacím, ale takto to je pak i u porodu - nechtějí ti dát možnost rozhodnout a převzít odpovědnost. čtu hodně informací o domácích porodech, lotosových, viděla jsem i pár dokumentů a nestačím se divit - až do sedmého měsíce jsem se o porod vůbec nezajímala a pak chodily informace a najednou jsem byla překvapená, že to co jsem považovala za přirozené a normální se v nemocnici řeší jako něco rizikového, prostě my to děláme takto a přes to nejede vlak, a vy jste maminko nezodpovědná a hysterická, myslete na mimčo, ne na sebe. já jsem si zvolila porodnici, protože bych ráda aby se opravdu něco změnilo, mám pocit, že kdybych rodila doma vyhnula bych se tomu, tak bych tím neměla jak přispět k té celé situaci, která se hodně řeší a je rozdělená na dva tábory. nakonec jsem vypracovala porodní plán, manžel je zaúkolovaný, tak uvidíme. ale je to velmi smutné, že porod neřídí dítě a matka je jeho prostředník, ale doktoři - z velké většiny muži, kteří jaksi nikdy neprožijí co ta žena, a to je prostě fakt. medicína, technika, zbraně jsou na excelentní úrovni, ale člověčina někde vzadu, hluboce zadupaná do země. asi by bylo dobré, aby ta naše jemnější ženská síla začala pracovat ve prospěch všech :sunny:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Válka?
PříspěvekNapsal: stř, 03 zář 2014, 1:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř, 25 úno 2009, 11:43
Příspěvky: 104
Bydliště: Guildford (temp)
Ono staci , kdyz lide budou delat to co citi ze je spravne spise nez to, o cem vi ze je trendy, in, ci jednoduse "politicky korektni" pripadne narizene nejakym zakonem.
Staci si vsimnout, ze se neustale neco deje. Vsude na svete. A kdyz se z toho neda nic vytezit a ziskat, tak i pres to ze to ovlivnuje miliony lidi - nic se s tim nedela. Ale jakmile se da neco ziskat, tak i jeden jediny pripad se okamzite rozmaze a zneuzije k vytvoreni novych pravidel, zakonu a narizeni omezujici lidske svobody a zakladni prava... jinymi slovy, i kdyz se jedna o tragedii, nemela by se nikdy pouzit proti vsem lidem.
A tak se hned nabizi otazka, zda ti, co toho vzdy vyuziji opravdu jsou natolik trpelivi a cekaji na nejakou prilezitost a nebo si tu prilezitost umele vytvareji...co myslite? Rekl bych, ze to je tak 3:1...3 udalosti jsou umele vyvolane a jen jedna je nahodna a nasledne stejne zneuzita.
Co z toho plyne? Asi tolik, ze pokud se do neceho vklada hromadu energie at uz medialne ci jinak, ocekava se navratnost neb zijeme v plne materialni spolecnosti. TO mejte na pameti a bude docela snadne rozlisit, kdy jde o lzi a manipulaci a kdy nikoliv.
Takze bude valka? Myslim ze nebude. Ale pokud preci jen, ocekavam ze vsichni budou velice prekvapeni jaky prubeh v pripade jejiho vzniku bude mit...a jeste vice z vysledku...
Ale stejne si myslim ze k tomu nedojde :sun: Ovsem na druhou stranu jsem pomerne rad, ze tu ony snahy v tahnout civilizaci do dalsiho svetoveho konfliktu jsou...funguji totiz jako urychlovac procesu probouzeni :sunny:
Takze zadny stres ale stejne zustante bdeli a ostraziti :color:

_________________
... (o:
:o)


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Válka?
PříspěvekNapsal: stř, 03 zář 2014, 7:39 
Offline

Registrován: stř, 18 úno 2009, 15:22
Příspěvky: 245
kde se bere strach, kdo ho přivolává ? Oni? nebo vy sami? Jakmile začnu myslet co kdyby??? byla válka, jen tím pomáhám v jejich práci šířit strach. Kdo se bojí o dítě ? U přírodních národů od počátku říkají mamince, jak je to nádherný být maminkou, jak její miminko bude krásný, jak ji bude milovat, jaké je to štěstí poprvé ho držet v náručí a ta vzniklá láska a ten natěšený pocit dokáže utlumit i porodní bolesti, něco jako zamilovaný člověk necítí bolest. Je to jen o hormonech, endorfinech. Endorfin dokáže i utlumit bolest na nulu, aby jsme dokázali i přez zranění bojovat z predátorem a přežili, dědictví po předcích z jeskyně. Proč to nevyužít? Ustrašený člověk je na bolest přecitůivělí a svým strachem přivolává komplikace, už strach je komplikace. A oni to taky vědí a zneužívají. Vy sami to používáte jako berličku. Proč se neodstěhujete někam, kde se nemusí , NEMUSÍ, hlásit na výboru početí, těhotenství, musí se podstoupit zákonem daný ukony...musí...musí. PROČ SE NEODSTĚHUJETE..protože co kdyby dítě...co kdyby maminka...a vidíte funguje i jiný než zastrašovací systém, ale to je uplně něco jiného a nechci lence kazit náladu a přít se..ale to platí i o válce...ale co když nás napadnou, musím bránit svou vlast...ona ti patří, je to tvuj majetek, nebo ti to řekli oni. Já vím, že sousedi, za čarou, hranicí, jsou sousedi, nic víc nic mín. Proč bojovat se sousedem...protože někdo vám to řekl..nic víc nic mín a kde je ale zdravý rozum...jen dojde na mistrovství světa v čemkoliv, třeba famfrpále a hle, národní vlajky a davové šílenství...nesvádějte na někoho že s vámi manipuluje, sami to chcete...


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Válka?
PříspěvekNapsal: stř, 03 zář 2014, 8:49 
Offline

Registrován: čtv, 08 zář 2011, 11:51
Příspěvky: 72
kluci souhlasím s vámi :sunny:
je velmi zajímavé to všechno kolem pozorovat, a intuice a zdravý selský rozum to je to nejlepší co můžu ve svým životě uplatňovat. přiznám se, že si většinou myslím o guvnu :laughing2: a udělám si to prostě podle sebe.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Válka?
PříspěvekNapsal: čtv, 04 zář 2014, 16:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát, 14 čer 2013, 12:02
Příspěvky: 140
Mě dneska něco napadlo. Jak tu šaman psal, že když bude válka, tak za to můžu já, protože jsem o tom přemýšlela. Tedy projevila se síla myšlenky neboli zhmotnila jsem to, čemu jsem věnovala své myšlenky.

O zhmotňování se hodně píše. Ale dneska mě napadlo, že to může být úplně jinak. Ne, že svou myšlenkou zhmotním to, na co myslím, jakoby vyčaruju, jak se to často dává do kontextu. Ale svou myšlenkou si něco vybírám, čím víc na to myslím, tím víc to chci a soustředím se na to. Čili pak, pokud se s tím v realitě setkám, zákonitě si vyberu to, na co jsem myslela, protože jsem si to vybrala. V realitě se setkávám i s jinými věcmi, ale protože na ně nemyslím, tak si jich ani nevšimnu.
Takže např. chci si koupit oranžové tričko. Jdu kolem obchodu, mám náhodou pět minut čas, zaběhnu tam, a ejhle, oni ho mají, přesně takové, jaké chci, i v mojí velikosti. Esoterici to označí jako zhmotňování, tvoření myšlenkou, tedy že oni něco vytvořili. Ale v podstatě, já jen chtěla a myslela jsem už nějakou dobu na to, že chci oranžové tričko, a tak jsem byla ve střehu a všímala jsem si jen toho, co chci, tedy oranžového trička. Náhodou ho měli, a protože jsem si chtěla všimnout jen oranžového, a oni ho měli, tak se mi to splnilo. Čili jen jsem byla pozornější a všimla si toho, co jsem chtěla. Kdybych žádné nechtěla a vešla do obchodu, i kdyby měli barvy a střihy přesně pro mě, tak si jich nevšimnu a odejdu s pocitem, že nic nemají. Takže nejde o to, že něco vyčaruju, ale jen o to, jestli si všimnu, jestli jsem dostatečně vnímavá a všimnu si toho, že to, co chci, mám před sebou a vyberu si to ze všech možných variant, které se mi současně nabízejí. Nikdy nejde o "vyčarování" jen toho jednoho, co chci, ale jde o to, že si toho, co chci, dovedu všimnout a vybrat na hmotné úrovni.
Nemůžete mě vinit, že kvůli mě začala válka, protože pokud na ní budu myslet, všimnu si ve svém životě nějaké možnosti, jak se do ní dostanu a dostanu se do ní. Ale nezpůsobím to, že bude nebo je. Pokud tedy nebudu jedním z těch, kteří ji vyprovokují, jedním z prezidentů nebo vysokých vojenských důstojníků, což nejsem. I kdybych myslela na válku každý den, neovlivním ani Obamu, ani Putina, ani postoj naší vlády, atd. . Neovlivním ani to, jestli bude nebo nebude.

_________________
Dřív jsem sem chodila pod přezdívkou elena6.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Válka?
PříspěvekNapsal: čtv, 04 zář 2014, 17:09 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát, 14 čer 2013, 12:02
Příspěvky: 140
kopi píše:
:sunny: tak to jsem ráda, že to píšeš, zrovna včera jsem byla v poradně a paní doktorka mi říkala, že příští týden musím podstoupit poslední povinné vyšetření kultivaci na streptokoka - povinné není, ale řekla mi to jako tutovku, je fakt, že jsem chtěla asi před měsícem odmítnout, ale včera mi to bylo tak nějak jedno, to vyšetření podstoupím, ale už jsem dostala chybnou informaci. jinak je doktorka skvělá, věřím, že to řekla proto aby předešla případným komplikacím, ale takto to je pak i u porodu - nechtějí ti dát možnost rozhodnout a převzít odpovědnost. čtu hodně informací o domácích porodech, lotosových, viděla jsem i pár dokumentů a nestačím se divit - až do sedmého měsíce jsem se o porod vůbec nezajímala a pak chodily informace a najednou jsem byla překvapená, že to co jsem považovala za přirozené a normální se v nemocnici řeší jako něco rizikového, prostě my to děláme takto a přes to nejede vlak, a vy jste maminko nezodpovědná a hysterická, myslete na mimčo, ne na sebe. já jsem si zvolila porodnici, protože bych ráda aby se opravdu něco změnilo, mám pocit, že kdybych rodila doma vyhnula bych se tomu, tak bych tím neměla jak přispět k té celé situaci, která se hodně řeší a je rozdělená na dva tábory. nakonec jsem vypracovala porodní plán, manžel je zaúkolovaný, tak uvidíme. ale je to velmi smutné, že porod neřídí dítě a matka je jeho prostředník, ale doktoři - z velké většiny muži, kteří jaksi nikdy neprožijí co ta žena, a to je prostě fakt. medicína, technika, zbraně jsou na excelentní úrovni, ale člověčina někde vzadu, hluboce zadupaná do země. asi by bylo dobré, aby ta naše jemnější ženská síla začala pracovat ve prospěch všech :sunny:

Kamarádka mi říkala, že v ČR existuje nemocnice, ve které jsou jakoby malé byty, ve kterých může žena rodit v prostředí, které vůbec nepřipomíná nemocnici, a pokud dojde k nějakým problémům, tak normální sál je hned vedle. Ale bohužel už nevím, kde to je.

K těm vyšetřením lékařů. Mysím si, že pokud lékař vykonává svoje povolání nějaký ten rok, tak že to možná bere už jako samozřejmost, že ta vyšetření za sebou jdou v určitém pořadí a už nepřemýšlí nad tím, že by si žena měla něco vybírat. Prostě jede podle postupu a nehodnotí ho. Možná, že tohle se projevuje na tom, proč v nemocnicích jednají lékaři tak, jak jednají. Určitá rutina. Tohle je postup a oni ho dodržují, ať se děje, co se děje.

Přeju Tobě i mimču, ať vás na cestě k hmotnému setkání čekají jen pěkný a příjemný věci. I lékaři. :wink:

_________________
Dřív jsem sem chodila pod přezdívkou elena6.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Válka?
PříspěvekNapsal: čtv, 04 zář 2014, 18:03 
Offline

Registrován: čtv, 08 zář 2011, 11:51
Příspěvky: 72
Děkujeme Leni, a jo je to tak, a přestav si, že včera jsem byla na té kultivaci a paní doktorka mi všechno vysvětlila, proč se to dělá, jaké to může mít následky, proč by to tedy doporučila a jaký na to má názor, aniž bych jí sama něco řekla. a toho si právě cením, že dostaneš informace, a můžeš si z nich vybrat a rozhodnout se podle toho jak to cítíš. tak jsem z toho měla takovou radost :laughing:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz