Registrován: úte, 20 led 2009, 20:54 Příspěvky: 101 Bydliště: Hrusice, osada Vlčí halíř
|
Kyselost v organizmu lze taky ovlivňovat stravou, v Meduňce 07/2008 je taková tabulka od Mgr. Čehovského s příklady potravin a jejich vlivu na pH tělních tekutin.Potraviny zvyšující pH, tedy zásaditost organizmu, od nejzásaditějších k těm méně zásaditým
40-35 ředkev, ředkvička, brokolice, okurky, špenát, zázvor, česnek, cibule, citron 35-30 čistý lecitin, houby, květák, meloun, mango 30-25 sušené fíky, rajčata, mrkev 25-20 celer, řepa, sójové boby, zeleninová nať, pampelišky 20-15 hlávkový salát, kapusta, černá melasa,, olivy, jablečný ocet 15-10 fazole, rozinky, pomeranče 10-5 banány, hrušky, jablka, mrkev, maliny, meruňky,zelený a bylinný čaj, mandle 5-0 brambory, nejlépe vařené ve slupce, proso (jáhly), pohanka, kokosový ořechPotraviny snižujícíjící pH, tedy zvyšující kyselost organizmu, od nejkyselejších k těm méně kyselým
40-35 vepřové, telecí, hamburgery, bílá rýže, hovězí, ústřice, uzeniny, cukr 35-30 krabi, humr, mořští raci, krocan, kuře, káva, černý čaj, perlivé nápoje 30-25 ryby, jiné maso, vajíčka, likéry, čokoláda, tvrdé sýry 25-20 přírodní a divoká rýže, čočka, oves 20-15 pivo, víno, těstoviny, chleba 15-10 celozrnný chleba, margarín, ořechy 10-5 máslo a smetana, ječmen 5-0 tvaroh a měkký sýr, švestkyNeutrální
0 syrovátka, kravské a kozí mlékoUrčitě zajímavé a stojí za zamyšlení
_________________ Netrap se tím co si o tobě myslí druzí, ti mají plnou hlavu toho, co si o nich myslíš ty ! Miluji, tedy jsem...
|
|