|
Děkuji za příspěvky;)
Ano, každá barva tu má svůj úkol.
Přemýšlela jsem, co bych k tomuto tématu o sobě napsala, a tak přispěla .. možná i těm mladším, které roky dospělosti teprve čekají. Napíšu tedy vše, co mě napadá o sobě.
Dětství: Maminka vždy vyprávěla, že čekat mě byla naprostá pohoda, že byla moc šťastná a užila si to více než s mým bráchou. Narodila jsem se ve stejný čas, jako den mého narození, takže to vypadá velmi magicky:) Po porodu jsem nebrečela, ale něco jsem si spokojeně žvatlala. Sestra prohlásila, že za dvacet let své praxe nic podobného ještě nezažila. Jako malá jsem prý byla jako sluníčko, na každého jsem se smála. Pohodová, takové pojítko mezi všemi. Uměla jsem velmi brzo číst a mluvit, ale brzy jsem o to přišla a měla s obojím velké problémy. Nechtělo se mi, přišlo mi to zbytečné. Mezi cizími jsem bývala uzavřená a držela se stranou, trpěla jsem, když jsem měla spát jinde než doma. Všechny tábory jsem probrečela, protože jsem byla daleko od svých rodičů. Byla jsem celkově bojácné dítě, i když je to nepřesné, jen mě nebavilo lézt po skalách a hrát standratní hry, skládala jsem divadelní hry, psala scénáře, tancovala, zpívala a vymýšlela stále něco nového. Co si pamatuju, už jako malinká jsem mluvila s anděly a žádala je o výpomoci. Poznávala jsem je podle jemného mrazení, chodili mi dávat dobrou noc.
Puberta: Nejraději jsem trávila čas tím, že jsem se poflakovala někde v přírodě a přemýšlela. Psala jsem, filozofovala, později zpívala. Nechápala jsem alkoholové a marihuanové dýchánky. Brzo jsem přestala jíst maso, hrozně se mi tím ulevilo. Začala jsem přirozeně vynechávat kdejaké jedy v potravě. Začala jsem si také více uvědomovat, že jsem jiná. Spíš mi to dávalo najevo mé okolí, které mé přístupy nechápalo. Hodně mi to ubližovalo, i já sama sobě. Jak jsem si postupně začala uvědomovat, o čem život je, přišla jsem si naprosto naivní. Všem jsem důvěřovala a nenapadlo mě o tom ani přemýšlet. O to víc pak vždy bolelo zjištění, že ti druzí nejednají na stejných principech. V této době jsem komunikovala s vyššími Já různých lidí. Nevěděla jsem, co to je, ale přišlo mi to přirozené, prostě jsem měla celou pubertu okolo sebe několik neviditelných společníků. Rozeznávala jsem je pocitově. Byla to taková morální podpora. Začala jsem se zajímat o esoteriku, ve 14 jsem měla v časopise inzerát a četla jsem lidem z rukou, učila jsem se vykládat karty, zajímala se o chromoterapii a chiromantii. Pamatuju si, jak jsem ráda pozorovala, jak mi mezi prsty u nohou problikávají světelké provázky, uklidňovalo mě to.
Zlom: V 17 nastalo divné období. Asi toho na mě bylo celkově moc. Sešlo se najednou moc tlaků z venčí. V jedné školní anketě mě označili spolužáci nezávisle na sobě za sobce, samolibce atd. Tehdy mi to hodně ublížilo, protože já jsem sama sebe tak nevnímala, měla jsem je velmi ráda, až moc, ale tak nějak izolovaně. Přestala jsem téměř jíst. Měsíc na to zemřela babička. Bylo mi hodně vyčítáno, že nebrečím, nesmutním, ale mě to prostě nešlo. Nechápala jsem proč mám smutnit. Samozřejmě, že to hodně bolelo a že jsem si o samotě pak pobrečela, ale v těhle těžkých chvílich mě veškeré emoce opouštějí a jsem jak skála, pro ty druhé. Jenže v té době jsem to neustála a stala se ze mě anorektička. Přestala jsem mít na cokoliv sílu. Rodiče si to nikdy nepřiznali, že mi něco je. Sama jsem s tím střídavě bojovala a střídavě poddávala přes rok. Pak jsem poprvé ochutnala alkohol, který jsem do té doby odmítala a zjistila, že je to fajn. Teplé jídlo - lžičku teplého jídla - jsem měla až za rok a půl po tom, co to začalo a to když jsem si našla prvního přítele a on naplánoval, že budeme postupně jíst spolu. Zároveň jsme hodně sportovali, takže jíst jsem postupně pomalinku musela. S tímhle se přidaly zdravotní problémy - oslabená imunita. Pak jsem se přestěhovala do Prahy a studovala VŠ. Tady to všechno bylo nejtežší období. S přítelem jsme se po 2 letech rozešli a já v tom všem začala lítat naplno. Střídavě jsem jedla a nejedla, pila, pak jsem se dostala k lékům na nervy, tak jsem to motala všechno dohromady a nestabilně, v extrémech. Lítala jsem ze vztahu do vztahu, vždycky s naprostou důvěrou a otevřeným srdcem, jenže to bývalo jednostranné a mě čím dál tím víc psychicky ničilo, že jsem to z nich cítila. Stal se ze mě materialista, který nesnáší kohokoliv, kdo věří na Boha a anděly. Všechny, kdo mluví o nějaké víře, štěstí. Začala jsem ignoravat přírodu, napájela se jedy. Bylo mi to fuk, říkala jsem si, že to stejně k ničemu není. ...prostě a jednodušše, jsem se v té své přecitlivělosti utopila a snažila se z toho všemožně uniknout. Přesto jsem při tom zvládala žít samostatně, vydělávat, studovat a být oporou zbytku rozhádané rodiny.
Druhý zlom a dospělost: Asi už byl správný čas. Loni v létě jsem se rozhodla jít na schůzku naprosto s cizím mužem, kterého jsem nikdy neviděla. Vyklubal se z něj krásný mladý chlap, nyní můj kamarád. Předal mi v podstatě info, že je čas jít na reiki. Od té doby se postupně vrací a zapadá do sebe všechno to, co se dříve odehrálo. Vracím se vším tam, jak jsem sem přišla na svět. Uvědomuju si, že nejsem materialista a nikdy jsem nebyla. Že nejsem žádný buřič, ani rozhýbávač, že moje přirozenost je prostě jen být a spojovat dohromady. Opustila jsem svůj ateismus a uvědomuju si, že celý byl jen z bolesti. Nechápu však zatím plně nutnost toho, co se se mnou odehrávalo doposud. Třeba časem pochopím. Neměním se, jen si uvědomuju, že vše, na co jiní přicházejí po informacích z vnějšku, dělám normálně ze své přirozenosti a vždy to tak bylo. Je fakt, že to mám vyhrocené, každá maličká drobnost se hned promítne ve velkém, ať už je to špatně zvolené jídlo, špatné myšlenky, špatní lidé. Vnímám to všemi buňkami těla a hned se to do něj promítá. Proto jím třeba samotné brambory či suchou rýži, protože mi to s dalšími věcmi přijde zbytečně pro tělo komplikované. .. objednávám si to tak i v jídelně. Vnímám rozdíly mezi srdeční láskou a pozemskou a přináší to problémy. Myslela jsem si pod vlivem ostatních, že každá láska k muži musí být nutně sexuální a vede ke vztahu. Přestože jsem věděla, že ne, že jde jen tak z naprosté upřímnosti milovat, bez potřeby to reflektovat do pozemských vztahů. Stávalo se mi opakovaně, že jsem nechávala u sebe přespat kamarády, s onou upřímnou nepozemskou láskou, ale jak jsem následně pochopila, nenapadlo mě nikdy, že to budou brát jinak. Brávala jsem od nich jakékoliv nemravné pokusy jako ránu pod pás. Dřív jsem se za to odsuzovala, že jsem naivní, nyní vím, že to byla ona „nová láska“, kterou oni však skrz své čistě pozemské vnímání nedokázali pobrat. Jsou však i tací, co to vnímají stejně jako já.
Přijdu si jiná i nyní. Mezi dospělými. Umím se zapřít a chovat se standartně "dospěle", ale není to ono. Okolí mne nechápe v tom, že mě baví hromady drobností, toleruju kde co, netrápím se tím, čím se trápí oni. Prý jsem rozmazlená, až moc vybírává a izolovaná... prý žiju, jak v jiné dimenzi. Nejlépe každý den v jiné. Mně to tak nepřijde. Ani nemám už potřebu hájit své názory, své pravdy, hádat se, něco řešit, spíš to všechno rozvrácené tmelím dohromady, nebo položím otázku a nechám jiné, ať se o ní dohadují. Nemám ráda kolize, burcování, soutěžení, nevidím v tom smysl. Bohužel mi přijde, že dnešní dospělá společnost celkem lpí na tom, aby každý měl na vše nějaký neměnný názor a uměl si ho obhájit. Přijde mi to jako přežitek, názory kolísají v čase a prostoru, proč se dneska pídit těžce po jednom, když zítra bude úplně jiný a za týden by se člověk rozhodl už úplně jinak. Dělá to celkem problémy v práci i ve škole.
Má dospělost je jako více omezené dětství.
Každopádně, jsem ráda, že šlapu cestičku těm mladším:)
Jinak ještě jedna drobná poznámka na konec.. všimla jsem si, že když poskytuji nejvyšší možnou pomoc křišťálovým lidem, tak jí nepotřebují.. už jí mají, je to jako by je v dlaních drželi samotní andělé, Bůh, nevím, prostě světélkují a jsou v klidu a okolo nich je světelná mlhovina, která nepustí dovnitř ani ven nic bližšího. Jsou tou nejvyšší ochrannou sami od sebe okolo sebe i v sobě.
|