Léčitelská poradna

Srdce

více
Posílení srdce:
Podstatou infarktu je choroba věnčitých tepen, které vyživují srdeční sval. Jsou-li zúženy, dodávají srdci méně živin a kyslíku, na němž je srdce závislé. Med způsobuje rozšíření věnčitých cév a zlepšuje koronární oběh krve. Podle sdělení řady autorů vede užívání medu (průměrně 70g denně) po delší dobu (1 až 2 měsíce) u osob s těžkým srdečním onemocněním ke zvýšení obsahu hemoglobinu, k upravení složení krve a také srdečně cévního napětí a vůbec ke zlepšení celkového stavu.

VÍNO NA SRDCE
Víno na srdce má skvelé učinky na všetky SLABOSTI SRDCA aj na skutočné ochorenie srdca, sposobí aj citeľné zlepšenie pri angine pectoris. Užíva sa jedna, dve, tri .... polievkových lyžíc za deň pri pichaní na srdci, či už ovplyvnené počasím alebo rozčúlením a aj pri bolestiach srdca. Je skutočne výborné.

Ingredience:
1L prírodného vína, je jedno či biele alebo červené, no musí byť prírodné,
10 čerstvých petržlenových stoniek,1-2 PL vínneho octu, 300g včelieho medu

Postup:
flasky do ktorych budeme vino davat najprv umyjeme a vyplachneme trochou silneho liehu (vodky), do hrnca nalejeme vinko, pridame petrzlenovu nat, jednu alebo dve lyzice vinneho octu a varime na miernom ohni desat minut, po desiatich minutach varenia pridame med, ale to je na vas, ci si vino medom osladite alebo nie a povarime dalsie styri minuty, este za horuca plnime do flias a dobre uzavrieme, usadenina, ktora sa vo flasiach vytvara, neskodi a moze sa pit
 

« Zpět