Léčitelská poradna

Lupénka- psoriáza

zde
Psoriáza představuje nadměrnou produkci určitých kožních buněk, která způsobuje skvrny stříbřitých šupinek obvykle se vyskytujících na kolenou, loktech a kůži temene hlavy. Na západě je toto onemocnění dosti běžné, v některých případech může přejít do vážnější a velmi nepříjemné formy, kdy postihuje velké části těla a může být ve spojitosti s chronickými revmatickými poruchami. Lupenka je, jak se zdá, onemocnění, které prochází stálými změnami a často při něm pomáhá sluneční zářní a kopání v moři. Pomoci mohou i byliny s čistícími a protizánětlivými účinky, jako je krtičník uzlovitý a jetel luční.
Čaj z krtičníku
……10 g čerstvého kořene lopuchu většího5 g čerstvého kořene šťovíku kadeřavého15 g čerstvého krtičníku uzlovitého10 g čerstvých květů jetele lučního750ml vody.
Příprava:1. Lopuch a šťovík smíchejte v rendlíku a přilijte vodu. Přiveďte k varu a 15 minut povařte, abyste připravili odvar.2. Do čajové konvice nebo džbánu dejte krtičník spolu s jetelem. Tyto byliny přelijte odvarem z lopuchu a šťovíku a nechte 10 minut vyluhovat. Sceďte. Uchovávejte v zakrytém džbánu.
Dávkování:Užívejte 3krát denně dávku ze skleny na víno. Podle potřeby ochuťte medem nebo citrónovou šťávou. Doplňková léčba:K léčbě malých flíčků nebo v raných stadiích lupenky může prospět krém ze svízele přítuly. Aplikujte malé množství na postižená místa 2krát nebo 2krát denně.Pokud je zasažena kůže na temeni hlavy, vyrobte přípravek na oplachování vlasů použitím 10 ml tinktury z rozmarýny lékařské a 10 kapek smolného oleje na 500 ml teplé vody. Aplikujte po umytí šamponem při posledním spláchnutí vlasů.Zdá se, že lupenka napadá píše lidi nervózní a nesnášenlivé. Někdy mohou pomoci Bachovy přípravky z květů, jako je plané jablko, řepík lékařský či vrba bílá.Vyhněte se alkoholu a bylinám, jako je řebříček obecný, skořicové větvičky a lipové květy, protože ty podporují periferní krevní oběh a tím stimulují kůži.Užívejte denně 1 g vitamínu C a 1-2 g ch
 

« Zpět