Dotazy

Není už tradiční Reiki v dnešní době nedostačující? Jaký je rozdíl mezi Reiki a Shamballou?

Dotaz:
Chci se zeptat na Váš názor. Mistr, který mě zasvěcoval do reiki 1. a 2. stupeň mluvil o tom, že energie tradičního reiki již nepostačuje neboť kmitá jen v nějaké 3 D úrovni.
Vyvinul resp. přes channeling obdržel nějaké reiki nova energy, které se pojí se zvyšující se vibrací země a "kmitá" na 5 D úrovni, tuto nám "údajně" předával. zajímal by mě Váš názor a jaké reiki zasvěcujete Vy. Děkuji

Kateřina:
S názorem, že zasvěcení do tradičního Reiki už v dnešní době nemá význam, nesouhlasím. Je pravda, že symboly pro Reiki mají kmitočet svých frekvencí 3D. Symboly, se kterými pracuje Shamballa mají frekvenci 5D.
Celá transformace je proces, který se nestane třeba během roku. Je to záležitost desítek let.

Lidé, žijící na Zemi jsou v tuto chvíli ve velké většině stále na nižší vibrační úrovni a bez jakéhokoli napojení na vyšší úrověň. Vnímají tedy ve 3D. Jakmile se takový člověk rozhodne napojit se na univerzální energii, jako naprosto přirozenou úroveň napojení vnímám to, co poskytuje tradiční Reiki. Tím se stále dají řešit veškeré problémy, které vznikly v této úrovni, ve které žijem. A vibrace Reiki jsou pro řešení nemocí i bloků, které jsme si do této chvíle tady na zemi vytvořili, ideální. Je to energie hlavní. Je teď tady na Zemi doma. Jakmile ale přijmem energii vyšších vibrací, tedy například Shamballu, začnou se věci řešit i v jiných úrovních. Tedy například v našich paralelních existencích a na všech úrovních. Což je ale smysluplné a možné jen tehdy, pokud máme vše pořešeno na té základní úrovni 3D. Protože jinak nastane například případ, že nějaká babička chce, aby ji jen přestala bolet kolena. Pokud jí dáte Reiki, bolest ustupuje a pomalu, tempem, na které je babička zvyklá, jí i na úrovni podvědomí dochází, v čem je podstata problému. Například že už dlouho ve svém životě neudělala krok dopředu... pokud jí to dojde, má šanci sama vědomě na tom začít pracovat. Pokud jí to nedojde, bolest v kolenou na nějaký čas ustoupí, ale bude se časem tato informace třeba v jiných formách vracet tak, aby babička vše správně pochopila.

Pokud ale budem na stejný případ působit silou 5D, například Shamballou, začnou se babičce bez přípravy odblokovávat všechny bloky na všech úrovních. Vše, co nebude v rovnováze se do ní začne velice prudce a razantně dostávat. tedy v praxi se stane, že babička přijde třeba o byt, bude bez peněz, aby ji to donutilo okamžitě a hned pochopit souvislosti, přičemž kolena ji budou bolet pořád víc, dokud své celkové myšlení nezmění. A ona vůbec nebude chápat, co se to s ní vlastně děje, natož proč. Výsledek si dokážete domyslet. Určitě vám nepoděkuje. Jistě, že vlastně je to pro ni dobře...ale podle mne vše má svůj čas, všechno by mělo jít hezky postupně. Nejde přeskočit žádnou fázi v duchovním vývoji člověka.

Pro člověka připraveného, který už delší čas nějaké napojení nahoru má, má smysl použít Shamballu. On si už uvědomuje, že všechno si tvoří sám, že on sám je zodpovědný za své uzdravení a udělal tedy v této úrovni úplně všechno, aby se uzdravil, pochopil všechny souvislosti v této úrovni, ale přesto se problém zcela nevyřešil. A je na práci na sobě tedy připraven. Pak působením Shambally může dojít k "zázraku". U takto připraveného člověka dokáže vyřešit třeba i karmický problém. Ale ten člověk to přijme a bude to pro něj mít význam, i kdyby to mělo být bolestivou cestou. Protože pochopí.

Proto cestu tradičního Reiki a po něm navazující cestu Shambally, vnímám jako ideální a smysluplnou i v této době.
Příliš tedy nechápu smysl Reiki s vyššími vibracemi. Pak už to podle mne není Reiki.

Tahle nejvyšší energie, ať ji nazýváme jakkoli, je tou nejvyšší inteligencí. nemám tedy moc ráda to lidské měření a srovnávání, která z nich je vyšší a lepší...myslím, že to je jen lidské nepochopení, nebo lidské ego. A´t mluvíme o Shamballe nebo o Reiki, nebo jakékoli jiné vyšší energii, vždycky jde o energii z jediného všeobsahujícího nejvyššího zdroje. Záleží jen na tom daném člověku, který přijde k zasvěcení, kolik a čeho si při zasvěcení stáhne. A to záleží na jeho dosažené duchovní úrovni, jeho schopnosti chápání souvislostí díky jeho minulým zkušenostem. Zkrátka ta nejvyšší energie je jen jedna. V čistém stavu ji ale nikdo tady na Zemi není schopen přijmout. Už pro to, že tu musíme mít tělo a potřebujem k životu na Zemi hmotu.

Jakýmkoli zasvěcením si ten člověk pouze "vysunuje a odstraňuje jakési filtry" vůči této energii. Podle toho, kolik sám je schopný této energie unést a přijmout. Takže si dovedu představit člověka, který přijme Reiki I. stupně a bude na tom energeticky stejně, jako jiný, který bude mít třeba Shamballu II. stupně. Vždy to je o tom daném člověku a jeho možnostech, do jaké úrovně dosáhne. Ne o té energii. Ta je stále jediná a všeobsahující.

Pokud tedy mistr zasvěcuje do Reki, nebo Sambally, otevírá vlastně jenom žákovi dveře do určité úrovně, kde jsou ony určité filtry pro tu dnou úroveň. jestli je žák vytáhne a kolik, záleží ale jen a jen na něm.

Takže pokud vyloučíme u onoho mistra, o kterém píšete, působení ega, jediné vysvětlení, které mne napadá je, že on sám udělal na sobě v poslední době výrazný pokrok, takže mu bylo umožněno zkrátka otevřít žáku dveře do místnosti s více filtry. Protože právě na mistrovi a jeho práci na sobě a jeho duchovním vývoji závisí jeho schopnost, ke kolika filtrům je schopen umožnit svým žákům přístup.

A to, že si to sám nazval Reiki v 5D, je na něm. Všechny tyhle názvy jsou stejně jen potřebou lidí nějak si to všechno zařadit do šuplíčků, abychom to v této hmotné úrovni byli schopni pochopit a přijmout.
Takže takto to vnímám já.

Přeji krásný den.
Kateřina



 

« Zpět