Shamballa 1024

Meditace a cvičení k Shamballe

Meditace rovnováhy

Tuto meditaci je vhodné provádět v sedě se zavřenýma očima.

Nejprve se soustřeďte na místo, které vnímáte jako centrum vašeho těla. Představte si jej jako malou kuličku někde v oblasti hrudníku. Toto místo je váš dokonalý střed. Do něj je třeba soustředit veškerou potřebnou rovnováhu tak, abyste se cítili v dokonalé harmonii sami se sebou i s planetou, na které žijete.
Ve své představě se přemístěte do této své kuličky a z tohoto místa teď všechny potřebné energie srovnávejte.

Postup:
- Vždy nejprve z dané dvojice protikladů prohlédněte jednu energii. Staňte se jí. Plně ji prožijte. Uvědomte si její klady i zápory, to, co cítíte i její množství a hodnotu, kterou vnímáte.
- Pak totéž udělejte i s druhou energií.
- Potom se vraťte do své kuličky a obě energie nejprve srovnejte tak, aby měly stejnou hodnotu a pak je obě vtáhněte do svého středu... do své kuličky tak, aby tam byly obě v naprosté rovnováze a harmonii.

Postupně takto získejte všech pět rovnováh:

1) směr nahoru a dolů (nejvyšší možná úroveň X nejnižší možná úroveň)
2) bílá a černá (plus X mínus, nebo pozitivní X negativní)
3) dovnitř a ven (přijímání X dávání)
4) mužská a ženská energie
5) 4 živly (oheň, voda, vzduch, země)

Pak ještě všechny získané rovnováhy jednou překontrolujte. Vše bude v dokonalé harmonii v centru, uprostřed vaší bytosti. Neustále si buďte vědomi svého centra, své kuličky uprostřed sebe a pomalu otevřete oči a vraťte se zpátky.

Pokud si dokážete permanentně tento stav udržovat, nevyvede Vás z rovnováhy žádná vnější ani vnitřní okolnost. Budete stále klidní a budete se cítit v dokonalé harmonii se sebou i s okolím.



Uzemnění

1. Představte si paprsek, který prochází od hlavy celou Vaší páteří směrem dolů, postupně vstupuje do země, prochází všemi jejími vrstvami až do žhavého zemského jádra. Tam jej rozpusťe.

2. Vizualizujte si silný ocelový nebo kamenný plát, který naplocho prochází Vaším tělem. Pomalu jej posunujte skrze celé tělo až ho položíte na zem. Při této technice si můžete pomoci i tím, že pomyslný plát budete tlačit dolů svýma rukama.

3. Stoupněte si pevně na zem oběma nohama, mírně se rozkročte a představte si, že jste strom. Z Vašich chodidel pak nechte vyrůst kořeny a dovolte jim pevně zarůst do země.

4. V oblasti hrudníku si představte těžký kámen hnědé zemské barvy. Ten pak v představě přesuňte z hrudníku až dolů do nohou tak, aby Vás pevně ukotvil k zemi.

5. Běžte do přírody tam, kde se nachází hodně kamenů. Vyberte si ten, který je Vám sympatický, nejlépe tmavší barvy a dotýkejte se ho. Pomůže Vám k uzemění.

6. V případě potřeby použijte Mandalu pro uzemnění zde na webu.
 

« Zpět